Garantie si Retur

GARANTIE :

Produsele comercializate de SC EFIX TEAM SRL , sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori.


Toate produsele comercializare pe kitambreiaj-volanta.ro vin insotite de factura fiscala , bon fiscal sau dupa caz chitanta si certificate de garantie pe spatele facturii.Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

GARANTIA PIESELOR de folosinta indelungata comercializate de kitambreiaj-volanta.ro este de 18 LUNI de la data FACTURII, garantie oferita de producatorii de piese autorizati.

Piesele auto de folosinta indelungata sunt: arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor, etc.
Piesele auto ce au caracter consumabil NU beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filtre (de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.), becuri auto, lichide auto (solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi), stergatoare auto (parbriz, luneta, far, etc), elementele de aprindere (bujii), piese ce contin material de frecare (ferodo: placute de frana, discuri de ambreiaj, saboti de frana) etc.

In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Garantia este valabila atunci cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman(R.A.R), de unde clientului i se elibereaza factura fiscala impreuna cu bonul fiscal sau dupa caz chitanta si deviz de montaj. ( acestea trebuie sa contina data efectuarii operatiunii, datele de identificare ale autovehiculului in cauza, nr km la care s-a efectuat operatiunea, ce piese au fost schimbate conform facturii de la SC EFIX TEAM SRL, semnatura si stampila service-ului autorizat RAR ).ASIGURAREA GARANTIILOR :

Conditiile de acordare a garantiilor pot varia in functie de producator si sunt stabilite in politicile comerciale ale fiecarui producator sau importator la nivel national.De aceea, consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie.

 

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

Factura copie / original de achizitie de la SC EFIX TEAM SRL.

  • Dovada montarii piesei intr-un service autorizat RAR ( factura fiscala impreuna cu bonul fiscal sau dupa caz chitanta si deviz de montaj ).
  • Autorizatia emisa de RAR pentru tipul de masina si tipul de operatiune a lucrarilor ce se efectueaza la acesta.
  • Nota de constatare (document emis de catre un service autorizat RAR prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana etc).
  • Copie dupa certificatul de inmatriculare a autovehiculului in cauza .
  • Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul.
  • Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator(acolo unde este cazul).


Termenul de rezolvare a garantiilor dupa caz, este in medie de 15 zile calendaristice si curge de la data depunerii actelor si a pieselor cu defect, de catre consumator la sediul vanzatorului sau prin intermediul firmei de curierat care va poate ridica piesele cu defect si actele de la dvs.Acordarea GARANTIEI consta in inlocuirea produselor defecte cu altele noi. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.   SC EFIX TEAM SRL NU este raspunzatoare de prejudiciile colaterale determinate de montaj defectuos sau de piese necorespunzatoare. SC EFIX TEAM SRL NU este raspunzatoare de contravaloarea manoperei pe care clientul o suporta la service-ul auto.

 

Nu se acorda garantie sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri 


 • Piesele nu au fost montate intr-un service autorizat RAR pentru tipul de manopera executata si nu sunt insotite de factura si deviz montaj de la service.
 • Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri sau actiune a unor factori externi.
 • Piesele prezinta o uzura normal.
 • Piesele se defecteaza in urma unui montaj necorespunzator.
 • Piesa a fost montata intr-un asamblu cu alte piese defecte sau modificate
 • Piesa prezinta deficiente din cauza unui accident de circulatie sau de alta natura (socuri termice , electrice, mecanice)
 • Trecerea a mai mult de 18 luni de la data emiterii facturii de achizitie a piesei in cauza
 • Au fost aduse modificari constructive autovehiculuiui pe care a fost montata piesa inainte sau dupa montajul piesei in cauza.
 • Nu sunt inmanate toate documentele necesare pentru garantie mentionate mai sus de catre vanzator.
 • Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.
 • Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate.
 • Piesa nu s-a comparat cu piesa de inlocuit inainte de a fi pusa pe autovehicul si nici nu a fost instintata SC EFIX TEAM SRL de speta in cauza.
 • Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice.


SC EFIX TEAM nu se face responsabila de neindeplinirea, indeplinirea incompleta sau defectuoasa a obligatiilor ce revin producatorilor sau importatorilor si sunt stabilite prin legislatia in vigoare.

 

 

RETUR:

 

Dreptul de retragere(RETUR) se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, prin email sau telefonic.

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.

Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 5 zile de la primirea returului.In cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuita si ulterior sunt returnate partial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate livrare) sau total, din diverse motive neimputabile vanzatorului(dorinta de retur, achizitionare produse unde datele de identificare comunicate de catre cumparator nu corespund realitatii datorita unor modificari anterioare aduse masinii fata de varianta de constructie pe care acesta nu le-a adus la cunostiinta vanzatorului sau nu le stia, etc), taxa de livrare acordata initial cu titlu gratuit, este suportata de client.

NU se accepta la retur:

 • Produsele cu ambalajul deteriorat, lipsite de accesorii sau componente, fara etichetele specifice care nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate.

 • Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire, lovire sau sudura sau care au fost montate fara a se compara cu cele date jos de pe autovehicul.

  Produsele comandate pe baza codului furnizat de client, pe propria raspundere, fara a se face identificarea de catre SC EFIX TEAM SRL dupa seria de sasiu.

 • Produsele de origine sau prin comenzi speciale comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat, sau comenzi externe pentru care s-a solicitat avans sau nu.

 • Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri sau alte accesorii.

 • Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, antigel, etc.) , precum si filter auto sau orice alta consumabila .